26 Ağustos 2009 Çarşamba

Türk sanatçıların videoları beğenildi


New York'ta “This May Be What Parallel Play Looks Like” adlı programda gösterime sunulan Türk video çalışmaları büyük ilgi gördü.

New York'ta gösterime sunulan Türk video çalışmaları büyük ilgi gördü. “This May Be What Parallel Play Looks Like” adlı programda gösterilen Türk sanatçılar arasında Esra Ersen, Erkan Özgen, Köken Ergun, Ahmet Ögüt, Sener Özmen ve Fahrettin Örenli bulunuyordu.

BÜYÜK KATILIM

Ayşe Erkmen'in Amerika'daki Busy Color isimli ilk solo sergisi eşliğinde, ünlü sanatçı Maya Lin tasarımı SculptureCenter adlı sergi salonunda, genç kuratör Defne Ayas tarafından düzenlenen video programına yaklaşık 150 sanatsever katıldı. İzleyiciler arasında İlhan-Güngör Mimaroğlu çifti, başarılı sanatçı Pınar Yolaçan, Barishnikov'la dans ve teknoloji çalışmalarını sürdüren Beliz Demircioğlu gibi değerli isimler de hazır bulundu.





SANATÇILARI TANITMAK

New York’ta “PERFORMA05” adlı 90 sanatçıyı ağırlayan geniş çaplı bir bienal projesinde yardımcı kürator olarak çalışan Defne Ayas,"Amacım, sadece ilginç Türk sanatçılarını yurtdışında tanıtmak değil onların işlerinde verdikleri mesajları iletmeye yardımcı olmak" dedi.

"Bu sanatçıları, İstanbul'dan Diyarbakır'a Kosova'dan Telaviv'e hepimiz izliyoruz. Meksika'da yaşayan Francis Alys gibi dünya çapında tanınan bir sanatçı ile bizim ülkemizde başarılı işler üreten sanatçılarımız arasında kavramsal köprüler kurmak bana heyecan veriyor" diyerek konuşmasını sürdüren Defne Ayas yıllardır New York'ta yaşıyor.

Projelerini başarıyla sürdüren Ayas, daha önce New Museum of Contemporary Art, Exit Art ve WhiteBox gibi mekanlarda da sergiler ve gösterimler düzenlemişti. Ayas'ın New York'ta daha önce tanıttığı sanatçılar arasında Serkan Özkaya, Köken Ergun, ve Erkan Özgen bulunuyor.

Hürriyet/NEW YORK

Hiç yorum yok: